A different point of view...

Den_breejen_2011 Posted by Aart and Geesje den Breejen on Tue, 22 Dec 2009 | 1 comments | Bookmark: digg this Post this to del.icio.us Post this to Facebook

For our blog this time a mail from a visitor’s point of view.

Visit (short one)

The 75 minutes flight from Entebbe to Arua gives a beautiful, green view of Uganda. Aart is waiting for me at the airstrip (red earth!). He’s picking me up for a 2 days-visit at the den Breejens.

We chat while we enjoy fresh coffee (with hot foamed milk!) and banana cake at the kitchen table. After coffee there’s the tour through home, garden and compound where there is also the guesthouse where I will stay for a couple of nights. In the afternoon I’m off on the bicycle with Geesje to another home where we meet with 15 other ladies (from all over) for a weekly bible study. Always special how we as people from so many different backgrounds recognize one another in the Message.

The next day, after a solid breakfast of oatmeal porridge, Geesje and I hit the road again on our bikes to town. The first stop is for a pregnancy check up, from there we continue to Arua hospital where Geesje is actively involved in a textile project for HIV/Aids mums. At last we stop at the market for weekly shopping. Heavy laden with rice, greens and fruit and a new petticoat (!) for Geesje we go home for lunch, wonderfully prepared by Grace.

In the afternoon I head off with Aart to the Vocational Training Centre (VTC) terrain and buildings. Having been there myself now, it gave me a much clearer picture of Aart’s duties. The fact that this vocational training is often the last opportunity for youngsters to get trained, makes good leadership crucial.

Geesje and Jan Lucas drop me off at the airstrip the next day of departure. We realise when we say our goodbyes, how very special it was to be able to meet at this place!

Post Scriptum from Den Breejen family:

The pregnancy check up the visitor writes about was for a Sudanese lady and not Geesje. The lady delivered a healthy baby girl a short time later.

But, times are changing and now it’s us who can tell that indeed we are expecting a new arrival in the family. All seems well so far and we hope to see the new baby mid June.

Door de ogen van een bezoeker:

Bezoek(je)

De 75 minuten durende vlucht van Entebbe naar Arua geeft een prachtig, groen beeld van geheel Oeganda. Tijdens de landing van het vliegtuigje op de landingsbaan van rode aarde (!), staat Aart mij al op te wachten. Hij komt mij ophalen voor een 2 daags bezoek aan hem, Geesje en de kinderen.
Onder het genot van verse koffie (met opgeklopte warme melk!) en bananencake praten we in de keuken heerlijk bij. Na de koffie een rondleiding door het huis en over de rest van compound waar ook het guesthouse staat waar ik zal overnachten. In de namiddag ga ik samen met Geesje op de fiets naar een collega zendeling waar we met 15 dames (uit verschillende landen) de wekelijkse Bijbelstudie bijwonen. Altijd weer bijzonder hoe iedereen kan verschillen van achtergrond maar we elkaar herkennen in de Boodschap.
De volgende dag na een stevig ontbijt van havermoutpap met Geesje op de fiets richting stad. De 1e stop is een zwangerschapscontrole, vandaar fietsen we door naar het ziekenhuisterrein waar het textielproject gevestigd is waar Geesje actief bij betrokken is. Ons volgende doel is de markt om de wekelijkse inkopen te doen. Zwaar beladen met rijst, groente & fruit én een nieuwe onderrok (!) voor Geesje teruggefiets naar huis voor de lunch, heerlijk klaargemaakt door Grace.

In de middag naar de school van Aart gelopen om daar een rondleiding van hem te krijgen over het terrein met de gebouwen. Door er nu zelf te zijn geweest en vragen te kunnen stellen, gaf mij dat een helderder beeld van de werkzaamheden van Aart. Het feit dat deze school voor veel jongens de laatste mogelijkheid tot een opleiding is, maakt de aanwezigheid van goede leiding cruciaal.
Op de morgen van vertrek brengen Geesje en Jan-Lucas mij naar het vliegveldje.
We realiseren ons bij het afscheid dat het bijzonder was elkaar op deze plek te mogen ontmoeten!

P.s. van de den Breejens;
De zwangerschaps controle waar Sylvia over schreef betrof een Sudanese dame die niet veel later van een gezonde dochter beviel.
Tijden veranderen, inmiddels betreft het wel gezinsuitbreiding bij ons. Alles lijkt goed tot nu toe en we verwachten de kleine half juni volgend jaar.

Aart and Geesje den Breejen

More from Aart and Geesje den Breejen?

Comments

Marian Muusse said Sun, 27 Dec 2009 11:57AM
Hoi Aart en Geesje, Wat een bijzonder nieuws zo even aan het einde van jullie brief. Hartelijk gefeliciteerd! We hopen dat je je goed voelt Geesje en dat je zwangerschap goed en plezierig mag verlopen. We hopen dat jullie fijne kerstdagen hebben gehad. Wij hebben de dagen in de kerk en met de familie doorgebracht. Je onvolprezen worteltjescake was weer goed gelukt, Geesje. Ik maak hem altijd als ik voor grote gezelschappen moet bakken. (Kun je je herinneren dat je me het recept een keer hebt gestuurd?) We wensen jullie een gezellige jaarwisseling (vast geen rotjes daar, heerlijk) en een prachtig en gezegend nieuw jaar.)